PickUp Music Festival!

Je li ikad itko stao u Karlovcu? Ja jesam i usput sam skoknula na PickUp festival. Prva večer festivala je iza mene. Nastupili su March or Die, Tight Grips, Mr.Albino i neponovljivi Let 3.

Svirka je zamalo bila otkazana zbog nevremena, no čini se da ni oluja ne može spriječiti bendove i mlade volontere koji sve to organiziraju. Koncert je bio pomaknut za otprilike sat vremena, a večer su otvorili March or Die.Motorhead tribute bend iz Duge Rese prvi stupaju na pozornicu. Bili su poprilično glasni, što doliči Motorheadu, ali zatvoreni publici. Očekivala sam nešto divlje i prljavo, no nisam osjetila nikakvu vibru tijekom koncerta. Dobro, nisam ni očekivala puno, ali ipak, izvodi se Motorhead, to je viša klasa. Publika je bila mirna i pratila što se događa, nitko se nije ufurao u priču. Nisu se ufurali, jer nisu mogli. Mislim, glupo je uspoređivati pravi Motorhead i tribute bend, ali kada se već izvode pjesme takvih legenda očekuje se neka vatra. Ili barem iskra.

Nakon March or Die slijedi, meni osobno, pravo osvježenje i ugodno iznenađenje. Dolaze domaći dečki, Karlovčani, Tight Grips. Podsjećaju na naše Varaždince 3 Suns of Aberran, nekima možda poznatiji kao John Doe. Živahni dečki automatski uspostavljaju kontakt s publikom i žestokim riffovima učine večer zanimljivijom. Frontman kao jezgra atmosfere luduje po pozornici i potiče ljude da luduju s njim. Na licu mu je očito da sve što radi, radi s guštom. Nakon njega slijedi bubnjar koji svira kao da mu je zadnje i na kraju nešto mirniji basist, koji prati situaciju sa smiješkom i s užitkom đema.

Vrhunac večeri je, naravno, trenutak kada Let 3 dolazi na pozornicu. U svom uobičajenom outfitu s potpunom lakoćom preuzimaju pozornicu. Kroz večer sve je više vidljivo da je ljubav između Let 3 i karlovačke publike obostrana.  Kako to obično biva na njihovom koncertu, najveća euforija nastaje tijekom pjesme Dijete u vremenu. Tijekom pjesme dolazi do izlijeva te obostrane ljubavi pa riječki bend na poklon dobiva sliku Starog grada Dubovca, a koliko sam shvatila na slici piše riječke pičke. Ne znam za vas, ali meni se to čini kao fantastičan i orginalan poklon.

Publika uživa, Let 3 izvodi hitove poput Izgubljeni i Kontinentio. Njihov jučerašnji koncert može se opisati vrlo jednostavno, Let 3 ko Let 3. Dođu, naprave čisti show i jedno što možeš jest gledati i diviti se. Ili prezirati. Sve u svemu, što god bilo, Let 3 izazove reakcije, hoćeš-nećeš. Koncert završava, publika se ne predaje pa na bis dolazi Mrle. Izvodi tri pjesme, ako to možemo nazvati pjesmama, ja bih rekla da je to čista umjetnost improvizacije. Nakon toga dolazi cijeli bend te izvode dvije pjesme s albuma Peace, Droga i Nafta.

Ono čemu sam se ja čitavu večer veselila bio je Mr. Albino, koji me na kraju pomalo razočarao. Slušala sam ih prošle godine u Varaždinu i ostala potpuno oduševljena, tako da sam se veselila njihovom nastupu s možda prevelikim očekivanjima. Mr. Albino je meni bio najbolji bend koji sam čula na nekoj lokalnoj svirci, svaki član je imao nešto posebno i svi su se jebeno slagali. Nažalost, jučerašnja svirka nije pokazala bend u onakvom svijetlu kakvo oni zaslužuju. Veliki dio publike otišao je nakon što je Let 3 završio što je doprinijelo slabljenju atmosfere koja je do tada harala Starim gradom. Dečki nisu svirali s žarom koji pamtim, niti su se unijeli u svirku onako kako sam to zadnji put doživjela. Publika koja je ostala ih je konstantno poticala, no to nije bilo to.

Prvi dan PickUp-a je iza mene. Zbilo se svašta, večer je imala čudne puteve, ali sve u svemu bilo je dobro. Sada se spremam za drugu večer, gdje me očekuju 4head, Silk Milk, Ogenj, Doube D i Jiiiiiinxi. Skidam kapu organizaciji i svih volonterima koji su se potrudili da spreme nešto takvo i koji su na kraju krajeva spasili čitavu večer i koncert nakon nevremena. Idemo dalje!

Facebook galerija

Autor: Leticija Rojc

Fotke: Vida Žagar

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Možda vam se također sviđa...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *