Sandi Bratonja iz Urban&4 – tko kaže da su basisti dosadni i obični?!

Sandi Bratonja iz Urban&4, glazbenik je iz Rijeke. Iako iza sebe ima puno glazbenih i kojekakvih projekata, u Hrvatskoj i regiji je zasigurno najpoznatiji kao basista i multi-instrumentalista u pratećem bendu Damira Urbana iliti Urban&4.

Sandi Bratonja iz Urban&4

Basisti su uvijek dobra partija za razgovor

Osim što svira s Urbanom, dio i je i jedne priče naziva „Sinteza“ – glazbena skupina i umjetnička udruga iz Rijeke, koju je Sandi osnovao s Hrvojem Puškarićem još 2005. godine. Riječ je o zanimljivom sugovorniku, vanserijskom liku, odličnom glazbeniku i izuzetno srdačnoj osobi. Upravo iz tog razloga mi je bila velika čast i neobično zadovoljstvo porazgovarati sa Sandijem o opremi i instrumentima koje koristi na Live nastupima i u studiju. Inače, Sandi radi kao bolničar, pa i tu ima jedna zgodna priča u videu.

Bratonja se ne razbacuje s fancy, super-cool nabrijanim pojmovima i tehnikalijama. Fokusiran je na zvuk. Iako u arsenalu ima impresivnu opremu poput Martin D-1 akustare, Lakland DJ-4 basa, KFX Apollo 600 pojačala (obratite pozornost u videu: iz takozvane „POFESSIONAL“ serije), Roland Juno klavijature za samplove i matrice i nekoliko jednostavnih a efektnih autića na pedalboardu, nimalo nas ne zamara teškim tehnikalijama.

Postoji i Post Scriptum

U brzini i zgusnutom rasporedu, Sandi nam u Čakovcu nije stigao reći sve što je htio, pa nam je naknadno poslao amatersku video snimku iz svojeg studija „Fonofobija“. I to smo umontirali u ovaj video.

Sandi Bratonja iz Urban&4

Svakako preporučamo da pogledate video Rig Rundown sa Sandijem. A uskoro nas očekuje i Rig Rundown s Lukom Tomanom, gitaristom iz Urban&4, kao i mnogo drugih zanimljivosti iz svijeta glazbenih instrumenata i opreme.

Ukoliko ne želite propustiti nove videe iz LiveSvirke.com kuhinje, preporučamo da se pretplatite na našem YouTube kanalu: https://goo.gl/rfnfTE

Javite nam što mislite i koga biste još od glazbenika voljeli vidjeti u ovoj našoj seriji.

Za LiveSvirke.com: Marko Drenovački
Video & Foto: Vida Žagar
Video & Montaža: Marko Drenovački

Pratite nas na našim online kanalima:
Web: http://www.livesvirke.com
Fejs: https://www.facebook.com/LiveSvirke
Insta: https://www.instagram.com/livesvirke
Twitter: https://www.twitter.com/livesvirke

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Možda vam se također sviđa...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *