Tunin memorijal „Svoga tijela gospodar“ vratio se u Zagreb

Nakon prošlogodišnjeg 8. izdanja memorijala Svoga tijela gospodar, koji je bio održan u Puli u klubu Monterparadiso gdje je Tuna sa svojim bendom često svirao, ove godine 9. izdanje održano je opet u Zagrebu, točnije u Vintage Industrial Baru.

Bendovi Kriva istina, Fakofbolan, Motus vita est i Atheist Rap bili su svakako dobra kombinacija za upriličiti Tunin memorijal. Na ovom događaju punk je zaživio i prevladavalo je zajedništvo publike i bendova.

Bend koji je otvorio večer bio je Kriva istina. Prvi put sam ih čula te večeri. Bilo mi je žao što ih prije nisam poslušala jer njihove pjesme su mi se veoma svidjele i zbog teksta i zbog melodije. U tih sat vremena nastupa, iskazali su se i pokazali svojim pjesmama da imaju svoj stav. Tijekom njihovog nastupa, nekolicina ljudi se još uvijek zadržavala ispred Vintagea, ali malo po malo Vintage je postao dupke pun.

Fakofbolan je redao pjesme sa starog i novog albuma. Nismo došli niti do polovice koncerta, a pojedinci iz publike već su skakali na stage i bacali se u stage diving. Bilo je i onih koji bi se pridružili glavnom vokalu i pjevali zajedno s njim. Pjesme koje su najviše dojmile publiku bile su Ulica, Neznani junaci i Pepsi Nike generacija. Na te pjesme publika je jednostavno trzala.

Motus vita est, hardcore band iz Zagreba, uskoro će slaviti 30 godina postojanja na sceni, te su tom prilikom pozvali sveprisutne da im se pridruže na njihovom idućem događaju. Publika je znala apsolutno sve njihove pjesme, čime se može zaključiti da su zauzeli mjesto na hrvatskoj alternativnoj sceni s razlogom. Također, moglo se primijetiti da je Motus podržan u svome gradu.

Zadnji bend večeri, koji je pregrijao (u dobrom smislu) već dobro zagrijanu atmosferu bio je Atheist Rap. Hit do hita se redao, a publika je ludovala. Ni tijekom njihovog nastupa nije nedostajalo osoba koje su se penjale na stage, pjevale zajedno s vokalom ili bacali u stage diving. To su oni „doživljaji“ koje je teško opisati riječima. Kada je jednostavno užitak biti prisutan na koncertu, slušati dobre bendove, ubaciti se u pogo i „nositi“ ljude tijekom stage divinga.

Kada su Atheist Rap bili skoro pri kraju koncerta na binu se popela Tunina sestra i počela pjevati pjesmu Svoga tijela gospodar, publika je nastavila započete stihove i jednoglasno zapjevala: „Možda nisam dovoljno pametan, možda nisam dovoljno star, ali ja sam svoga tijela, svoga tijela gospodar.“.

 

Autor teksta: Gea Radetić

Fotografije: Igor Tanković

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Možda vam se također sviđa...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *